Završeno asfaltiranje Jukićeve ulice na Koševskom brdu

Danas su radnici građevinske firme „Grakop“ postavili završni sloj novog asfalta duž Jukićeve ulice, čime je zvanično okončan veliki projekat rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže i sanacije ove saobraćajnice za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojen iznos od 1.268.380 KM.

U završnoj fazi projekta asfaltiranja Jukićeve ulice urađeno je nivelisanje šibera i šahtova duž saobraćajnice prije postavljanja završnog sloja asfalta. S obzirom da je prije asfaltiranja urađena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, prva faza radova je okončana u kasnu jesen, stoga je zbog završetka građevinske sezone bilo odlučeno da se ova faza projekta, koja podrazumjeva postavljanje završnog sloja asfalta sa nivelacijom postojećih šahtova, rešetki za odvod i šibera za vodu, prolongira do proljeća ove godine.

U prethodnoj fazi ovog projekta prije postavljanja prvog sloja asfalta, mašinski je uređen tamponski sloj, ugrađena je infrastruktura za odvodnju oborinskih voda te su postavljeni novi betonski ivičnjaci.

Od pomenutog iznosa za realizaciju ovog projekta, Općina Centar je za asfaltiranje Jukićeve ulice izdvojila iznos od nešto više od 480.130 KM, dok je za rekonstrukciju separatne kanalizacione mreže izdvojeno 788.250 KM.

Radio AS