Zimska služba KJKP Rad od sinoć angažovana na čišćenju snijega

Ekipe Zimske službe KJKP “Rad” sinoć su na području četiri sarajevske gradske opštine radile na čišćenju saobraćajnica od snijega, a na terenu je bilo 26 vozila koja su bila angažirana na čišćenju i posipanju saobraćajnica posipnim materijalom.

“Aktivnosti na čišćenju saobraćajnica na području četiri sarajevske gradske općine sinoć su obavljane sa 26 vozila koja su u brdsko-planinskim dijelovima grada obavljala zadatke na razgrtanju snijega, dok na ostalim saobraćajnicama od općinskog i kantonalnog značaja na području četiri gradske općine, vršilo se preventivno posipanje saobraćajnica s ciljem sprječavanja nastanka poledice”, kazao je Feni glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Dodao je da u tim visočijim dijelovima grada visina snijega dostiže i do šest cm, dok u nižim dijelovima, bliže centru, visina snijega doseže maksimalno do dva cm, te da se u kontaktu sa površinom otapa i ne zadržava se dugo.

“S obzirom na to da su u narednom periodu najavljene niske temperature i nove snježne padavine, Zimska služba KJKP ‘Rad’ će, shodno tome, obavljati svoje aktivnosti na razgrtanju snijega sa saobraćajnica, te će raditi i preventivno posipanje s ciljem sprječavanja nastanka poledice”, kazao je Ramić.

Istakao je da će Zimska služba nastaviti aktivnosti i u narednom periodu.

“U narednom periodu obzirom da su tokom cijele naredne sedmice najavljene padavine, te da će u noćnim satima temperature padati ispod 0 stepeni celzijusa, Zimska služba će nastaviti aktivnosti kako bi sve saobraćajnice bile prohodne i čiste”, kazao je Ramić.

FENA

Radio AS