KJKP Rad: Sva vozila na terenu i 130 radnika koji ručno čiste snijeg

Ekipe Zimske službe KJKP “Rad” i jutros čiste snijeg na području Sarajeva. Na terenu su 44 vozila koja su angažirana na čišćenju i posipanju saobraćajnica posipnim materijalom, te 130 radnika koji ručno čiste pješačke prostore – trotoare, mostove i druge javne površine koje koriste pješaci.

Ovu informaciju potvrdio je glasnovogornik KJKP Rad Mirza Ramić. Prema njegovim riječima, s obzirom na to da je počela nova kiša i susnježica vozila će na teren izaći u punom kapacitetu i obavljati svoje zadatke shodno pripritetima i intenzitetu snježnih padavina.

“Činjenica je da će se najveći dio posla morati uraditi u padinskim dijelovima zato što je intenzitet padavina nešto veći. U narednom periodu aktivnosti Zimske službe će biti fokusirane na sprečavanje poledice i popravljanje stanja na saobraćajnicama kada govorimo o onim ulicama koje su uvrštene u prioritete”, kazao je Ramić.

Dodao je da su aktivnosti Zimske službe sinoć bile usmjerene na razgrtanje snijega i posipanje saobraćajnica, s obzirom na to da je u padinskim dijelovima grada palo između 7-8 cm novog snijega.

“Saobraćajnice koje su već bile očišćene morali smo ponovno čisititi jer je padao snijeg cijelu noć. U noćnoj smjeni na terenu je bilo angažirano 90 radnika na ručnom čišćenju trotoara, stepeništa, mostova i drugih javnih površina koje su uvrštene u zimsko održavanje”, kazao je Ramić.

Iz KJKP Rad su uputili apel građanima da vozila ne parkiraju po saobraćajnicama kako bi omogućili Zimskoj službi neometano čišćenje snijega i sprečavanje poledica.

Radio AS