Određene su sudije za 25. kolo WWin lige BiH

(Foto: Reprezentacija.ba)

Utakmice 25. kola igrat će se od subote do ponedjeljka, a svaki dan su na rasporedu po dva susreta.

Prvi susret ovog kola igraju Posušje i Tuzla City s početkom u 13:30 sati. Glavni sudija na utakmici bit će Josip Martinović (Čapljina), a njegovi pomoćnici bit će Tarik Mulasmajić (Tešanj) i Enes Đozić (Sarajevo). Četvrti sudija bit će Mateo Musa (Čitluk).

Drugi susret koji je na rasporedu također u petak igra se između ekipe Sarajeva i fudbalskog kluba Igman na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Utakmica na Koševu počinje u 20:45 sati. Glavni arbitar bit će Dražen Marić (Bijeljina). Pomoćne sudije bit će Bojan Makarić (Bijeljina) i Ivo Maglica (Livno), dok će Danijel Perić (Bijeljina) biti četvrti sudija na ovom susretu.

Nedjeljni mečevi počinju sa susretom u Modriči na kojem će snage odmjeriti Sloga Meridian i Željezničar. Utakmica počinje u 14 sati, a glavni sudija bit će Miloš Gigović (Gradiška). Njemu će pomagati Arnel Novalić (Doboj Istok) i Mirza Demir (Kakanj). Četvrti sudija na utakmici bit će Mirza Kazlagić (Cazin).

U nedjelju će se također igrati derbi kola između Veleža i Borca. Susret će se odigrati u Mostaru, a na rasporedu je u 20:45 sati. Glavni arbitar bit će Aleksandar Njegomirović (Prnjavor), a njegovi pomoćnici bit će Damir Lazić (Brčko) i Emir Zahiragić (Sarajevo). Pozicija četvrtog sudija pripast će Draganu Todiću (Doboj).

Prvi susret planiran za ponedjeljak počinje u 15:30 sati kada će Široki Brijeg ugostiti ekipu GOŠK-a. Darko Gedžić (Brčko) bit će glavni sudija utakmice, dok će pomoćne sudije biti Nebojša Žugić (Banja Luka) i Dženan Milić (Sarajevo). Četvrti arbitar bit će Irfan Peljto (Sarajevo).

Posljednja utakmica 25. kola igrat će se između Zrinjskog i Zvijezde ‘09 u Mostaru. Susret počinje u 18 sati. Nihad Ljajić (Sarajevo) bit će glavni sudija ove utakmice, a njegovi pomoćnici bit će Marijan Ćosić (Široki Brijeg) i Perica Maskaljević (Donja Mahala). Antoni Bandić (Grude) bit će na mjestu četvrtog sudije.

Raspored utakmica 25. kola:

HŠK Posušje – FK Tuzla City (subota, 13:30 h)

FK Sarajevo – FK Igman (subota, 20:45 h)

FK Sloga Doboj – FK Željezničar (nedjelja, 14:00 h)

FK Velež – FK Borac (nedjelja, 20:45 h)

NK Široki Brijeg – NK GOŠK (ponedjeljak, 15:30 h)

HŠK Zrinjski – FK Zvijezda ‘09 (ponedjeljak, 18:00 h)

Ena Kurtović