Sutra počinje velika akcija čišćenja Sarajeva, u narednim danima i ozelenjavanje javnih površina

Iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještavaju da će sutra početi velika proljetna akcija čišćenja grada, te uređenja i ozelenjavanja javnih površina, u cilju stvaranja ljepšeg okruženja za život.

Javna komunalna preduzeća su za ovu akciju angažovala preko 250 dodatnih radnika sa evidencije JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

U organiziranu proljetnu akciju čišćenja krenut će se sa Darive sutra, u utorak, 26. aprila, sa početkom u 09:00 sati, uz učešće ministra Envera Hadžiahmetovića i ostalih članova Vlade KS.  Aktivnosti će provoditi i koordinirati Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja, te KJKP „Rad“ i  KJKP „Park“. Svi  građani, ukoliko žele, mogu se pridružiti  planiranim aktivnostima.

U srijedu, 27. aprila, resorna kantonalna ministarstva i KJKP “Park” organizovat će radove na uređenju dvorišta kao i sadnje novih biljnih vrsta u krugu javnih ustanova za socijalnu zaštitu.  Radovi će početi u 9:00 sati u Kantonalnoj javnoj ustanovi Gerontološki centar Sarajevo. Za njihovu realizaciju  planiran je utrošak oko 60.000 KM.

Širi radovi na projektu ozelenjavanja, odnosno rekonstrukcije javnih zelenih površina i sadnje novih sadnica, bit će ozvaničeni u četvrtak, 28. aprila. Tog dana, ministar Hadžiahmetović i direktor KJKP „Park“ Adis Bešlić, uz prisustvo premijera KS Edina Forte, će potpisati Sporazum o realizaciji Projekta ozelenjavanja Kantona Sarajevo u vrijednosti 200.000 KM, koja će trajati narednih pet mjeseci.

Radio AS