Tokom predstojećeg vikenda izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja

Tokom vikenda, 25. i 26. maja, doći će do izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo zbog održavanja fudbalske utakmice, koncerta klasične muzike i izvođanja radova.

U subotu, 25. maja, zbog izvođenja radova u ulici Bulevar Mimara Sinana (od raskrsnice sa ul. Senada Poturka Senčija do raskrsnice sa ul. Midhata Begića) u vremenu od 07.00 do 17.00 sati, doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza:

Trolejbuske linije 103 Dobrinja – Trg Austrije, 107 Dobrinja – Jezero i 108 Otoka – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu, te će na relaciji Dobrinja – kružna raskrsnica ulica Želimira Vidovića Kelija i Senada Poturka Senčija koristiti trasu autobuske linije 31e Vijećnica – Dobrinja u oba smjera, a na ostalom dijelu trase će saobraćati ustaljenom trasom.

Kako je iz GRAS-a najavljeno, u nedjelju, 26. maja, doći će do privremene obustave saobraćaja zbog provođenja mjera osiguranja sigurnog održavanja fudbalske utakmice između FK Željezničar i FK Borac, i to u vremenu od 15.00 do 20.00 sati.

Saobraćaj će biti obustavljen u ulici Bulevar Ivice Osima (od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ul. Hamdije Čemerlića), što će uzrokovati i obustavu trolejbuskog saobraćaja, osim na relaciji Otoka – Dobrinja.

U vrijeme obustave saobraćaja, trolejbusi će saobraćati samo na relaciji Otoka – Dobrinja.

Također će 26. maja, u nedjelju, zbog koncerta klasične muzike na Trgu Susan Sontag, ispred Narodnog pozorišta, doći do privremene obustave saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva) od 19.30 –do21.45 sati.

Linije koje polaze s Doma Armije mijenjat će polazni terminal i polaziće s Drvenije.

Radio AS